Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tergende onzekerheid bij familie Tanja Groen duurt voort'

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 20:19

Dat het onderzoek naar Tanja Groen woensdag in Maastricht niks heeft opgeleverd, is een deceptie voor Peter R. de Vries.

"Dit is een afknapper. Ik had echt de hoop dat het raak zou zijn. Dit is een ontgoocheling", zegt de misdaadjournalist en adviseur van de familie Groen tegen L1.

Begraafplaats
Woensdag werd een graf op een begraafplaats in de Maastrichtse wijk Heugem onderzocht, nadat er een tip was binnengekomen over de vermissingszaak uit 1993. Volgens De Vries was het 'een concrete en een gedetailleerde tip'. Volgens de tv-persoonlijkheid had iedereen het gevoel dat er eindelijk duidelijkheid zou komen over Tanja Groen. Uiteindelijk heeft het onderzoek niks opgeleverd.

Lees ook: Zoekactie Tanja Groen levert geen resultaat op

Wanhoop, verdriet en ontgoocheling
Volgens De Vries droop het verdriet er bij de nabestaanden van Tanja Groen vanaf nadat hij ze op de hoogte had gebracht over het onderzoek. "Wanhoop, verdriet, ontgoocheling bij de familie", zegt De Vries. "Het is een enorme deceptie. Ze snakken naar antwoorden. Ze willen weten wat er met hun dochter is gebeurd. Ze willen hun dochter thuis kunnen brengen en begraven."

Video: L1

Terug bij af
Ondanks het feit dat de zoekactie op de begraafplaats niks heeft opgeleverd, blijft de misdaadjournalist hoopvol. "Ja, we zijn terug bij af. Ik kan alleen maar hopen dat de aandacht van vandaag ertoe leidt dat mensen die iets weten, en dit altijd verborgen hebben gehouden, toch gaan praten", zegt De Vries. "En dat zij een tip geven die wel raak is. Dan is het allemaal niet voor niks geweest."

Lees ook: 'Tanja Groen is vermoord en in al gedolven graf gelegd'

Vermist
Tanja Groen werd op 4 september 1993 door haar ouders als vermist opgegeven. Ze zou dat jaar aan haar studie in Maastricht beginnen en ging op 31 augustus naar een feestavond van een studentenvereniging in de Herbenusstraat. Rond middernacht ging ze op de fiets naar haar kamer in Gronsveld. Daar kwam ze nooit aan. Van Tanja Groen ontbreekt nog steeds ieder spoor.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen