Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tergende onzekerheid bij familie Tanja Groen duurt voort'

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 20:19

Dat het onderzoek naar Tanja Groen woensdag in Maastricht niks heeft opgeleverd, is een deceptie voor Peter R. de Vries.

"Dit is een afknapper. Ik had echt de hoop dat het raak zou zijn. Dit is een ontgoocheling", zegt de misdaadjournalist en adviseur van de familie Groen tegen L1.

Begraafplaats
Woensdag werd een graf op een begraafplaats in de Maastrichtse wijk Heugem onderzocht, nadat er een tip was binnengekomen over de vermissingszaak uit 1993. Volgens De Vries was het 'een concrete en een gedetailleerde tip'. Volgens de tv-persoonlijkheid had iedereen het gevoel dat er eindelijk duidelijkheid zou komen over Tanja Groen. Uiteindelijk heeft het onderzoek niks opgeleverd.

Lees ook: Zoekactie Tanja Groen levert geen resultaat op

Wanhoop, verdriet en ontgoocheling
Volgens De Vries droop het verdriet er bij de nabestaanden van Tanja Groen vanaf nadat hij ze op de hoogte had gebracht over het onderzoek. "Wanhoop, verdriet, ontgoocheling bij de familie", zegt De Vries. "Het is een enorme deceptie. Ze snakken naar antwoorden. Ze willen weten wat er met hun dochter is gebeurd. Ze willen hun dochter thuis kunnen brengen en begraven."

Video: L1

Terug bij af
Ondanks het feit dat de zoekactie op de begraafplaats niks heeft opgeleverd, blijft de misdaadjournalist hoopvol. "Ja, we zijn terug bij af. Ik kan alleen maar hopen dat de aandacht van vandaag ertoe leidt dat mensen die iets weten, en dit altijd verborgen hebben gehouden, toch gaan praten", zegt De Vries. "En dat zij een tip geven die wel raak is. Dan is het allemaal niet voor niks geweest."

Lees ook: 'Tanja Groen is vermoord en in al gedolven graf gelegd'

Vermist
Tanja Groen werd op 4 september 1993 door haar ouders als vermist opgegeven. Ze zou dat jaar aan haar studie in Maastricht beginnen en ging op 31 augustus naar een feestavond van een studentenvereniging in de Herbenusstraat. Rond middernacht ging ze op de fiets naar haar kamer in Gronsveld. Daar kwam ze nooit aan. Van Tanja Groen ontbreekt nog steeds ieder spoor.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen