Overslaan en naar de inhoud gaan

'Terechte kritiek op NRC-interview Eurlings'

Geplaatst opzaterdag 6 januari 2018 - 11:13

Ombudsman Sjoerd de Jong van NRC Handelsblad meent dat de kritiek op het interview met inmiddels ex-IOC-lid Camiel Eurlings in de krant van vorige week terecht is.

Lezers reageerden woest op het 'kritiekloze vraaggesprek' met de intussen ex-sportbestuurder, die in opspraak raakte na mishandeling van zijn toenmalige vriendin.

Geen biecht
De Jong schrijft zaterdag in de krant onder meer dat het vraaggesprek met Eurlings geen biecht was. "Biechten veronderstelt openheid van zaken bij meneer pastoor, al is het maar om het aantal weesgegroetjes te kunnen bepalen. Openheid gaf Eurlings nu juist niet'', schrijft NRC's ombudsman. "Ja, hij zei voor het eerst sorry, maar hield zijn mond verder stijf dicht over het 'wederzijdse' incident. Kort en goed: de kritiek was terecht'', aldus De Jong.

Lees hier alles over de ophef rondom Camiel Eurlings

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen