ANP

Gevangenis laat vrouw per ongeluk gaan door rekenfout

De vrouwengevangenis in Evertsoord heeft door een rekenfout een gevangene laten gaan die nog vast had moeten zitten. Ze heeft een celstraf van zeven maanden openstaan en is nog niet teruggekeerd.

PI Ter Peel gevangenis vrouwengevangenis
'Plekken voor jeugdigen in gevangenis Ter Peel'

Na een jarenlange daling zijn er meer plekken nodig in Justitiële Jeugdinrichtingen. Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming wil een aantal van deze plekken tijdelijk realiseren bij gevangenis Ter Peel in Evertsoord.

PI Ter Peel gevangenis vrouwengevangenis
Gevangenismedewerker gaf geld aan vrouwelijke ex-gevangenen

Een medewerker van vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord is zijn baan kwijt, nadat duidelijk werd dat hij contact onderhield met oud-gevangenen en deze vrouwen zelfs financieel ondersteunde.

PI Ter Peel gevangenis vrouwengevangenis
Hoogbejaarde vrouw dood gevonden in vrouwengevangenis

Een hoogbejaarde gevangene is woensdag dood aangetroffen in haar cel in vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord. Uit onderzoek is gebleken dat ze zichzelf van het leven heeft beroofd.

ANP
Gevangenen konden maandenlang verboden nummers bellen

Door een technische fout hebben gevangenen maandenlang nummers kunnen bellen die normaal gesproken geblokkeerd zijn. Het gaat om telefoonnummers van slachtoffers en nabestaanden, maar ook om sekslijnen.

Digitaal bezoek koning Willem-Alexander gevangenis Ter Peel (25 maart 2021)
Gevangene tegen koning: 'Hier misschien beter dan buiten'

Het digitale bezoek van koning Willem-Alexander aan de vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord gaf vijf gedetineerden de kans met het staatshoofd te praten. Ze spraken over corona, gemis én Skype.

ANP-428070021
Koning brengt digitaal bezoek aan vrouwengevangenis

Koning Willem-Alexander brengt donderdag een bezoek aan vrouwengevangenis Ter Peel. Dat gebeurt overigens via een videoverbinding, met oog op de coronapandemie.

PI Ter Peel gevangenis vrouwengevangenis
Vrouwelijke gevangene krijgt vijftig euro voor gebroken hart

Een voormalig gevangene van de bajes in Ter Peel heeft een tegemoetkoming van vijftig euro gekregen, omdat haar geregistreerd partnerschap-ceremonie onnodig lang werd uitgesteld door de gevangenisdirectie.

Gevangenis Ter Peel
Corona in vrouwengevangenis: 40 vrouwen in quarantaine

Een gevangene van de vrouwengevangenis in Ter Peel is besmet met het coronavirus. Uit voorzorg zijn veertig medegevangenen van de bajes in Evertsoord in quarantaine geplaatst.

Gevangenis cel PI bajes Sittard
Twee gevangenen voortvluchtig na proefverlof

Twee gevangenen die vastzaten in Limburgse gevangenissen zijn momenteel voortvluchtig. Ze zagen hun kans schoon tijdens hun verlof. Een speciaal politieteam moet beide veroordeelde criminelen zien te vinden.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten