Overslaan en naar de inhoud gaan

Tentoonstelling tegen consumptiemaatschappij in Venray

Geplaatst opmaandag 8 juni 2015 - 11:15

Er strijken 26 caravans neer in het OdaPark in Venray. Ze maken onderdeel uit van de Tour d’Artistique, bedacht door kunstenaar Pet van de Luijtgaarden.

Het is een tentoonstelling waarmee de kunstenaar het statement maakt dat Nederlanders te veel consumeren. In de caravans zijn knuffels, barbies en andere attributen te bewonderen.

Consumptiemaatschappij
De kunstenaar heeft deze verzamelingen onder andere via Marktplaats bij elkaar gekocht. Hiermee creëert hij het beeld van een consumptiemaatschappij. De tentoonstelling is van 8 juni tot en met 4 juli in Venray.

Luister hieronder naar een reportage over Tour d’Artistique in Venray.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Soldatenhelmen met wietplanten in Venray
Museum Odapark vreest ondergang door korting op subsidie
Dijkgraaf Patrick van der Broeck nieuwe voorzitter Odapark
boodschappenbriefjes
Video: Boodschappenbriefjes als kunstobject in Venray
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen