Overslaan en naar de inhoud gaan

Tentoonstelling op straat: kunst proeven in coronatijd

Geplaatst opzaterdag 6 maart 2021 - 19:24

Als de mensen niet naar een tentoonstelling kunnen komen, moet de tentoonstelling maar naar de mensen komen. Dat is de gedachte van kunstenaar Dazetwo.

Zijn kunst is te bewonderen in verschillende etalages in de binnenstad van Heerlen. Dazetwo is een Heerlense straatkunstenaar die voornamelijk bekend is van zijn kraaiachtige vogels.

Kraaienroute
Nu de winkeliers weer wat meer bewegingsvrijheid hebben, is het voor Dazetwo het ideale moment voor het openen van een straatexpositie in de binnenstad. "Ik heb ook niet echt een andere keuze. Want ik zou aanvankelijk mijn kraaien tentoonstellen in een expositieruimte. Maar vanwege de coronamaatregelen gaat dit niet. Vandaar een soort van kraaienroute door de binnenstad."

Kraai in een dwangbui
De vogels nemen allerlei vormen en maten aan, van kleine stencilwerken, grote muurschilderingen en sculpturen. "De lockdown is een grote bron van inspiratie me geweest. Zo kun je kraaien zien die gevaccineerd worden. Ook heb ik een kraai gemaakt die in een dwangbuis zit. Ik refereer hiermee aan de coronamaatregelen die ons in bedwang houden."

Menselijke kenmerken
Dazetwo is al zijn hele leven gefascineerd door de kraai. "Mijn opa had ook een kraaiachtige vogel. En wat de meeste mensen niet weten, is dat het hele slimme dieren zijn. Daarom krijgen ze in mijn werk ook menselijke kenmerken. Ik heb ook een zelfportret gemaakt: een kraai met een petje, een jasje en een rugzak met spullen die ik als kunstenaar gebruik."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen