Overslaan en naar de inhoud gaan

Tentoonstelling op straat: kunst proeven in coronatijd

Geplaatst opzaterdag 6 maart 2021 - 19:24

Als de mensen niet naar een tentoonstelling kunnen komen, moet de tentoonstelling maar naar de mensen komen. Dat is de gedachte van kunstenaar Dazetwo.

Zijn kunst is te bewonderen in verschillende etalages in de binnenstad van Heerlen. Dazetwo is een Heerlense straatkunstenaar die voornamelijk bekend is van zijn kraaiachtige vogels.

Kraaienroute
Nu de winkeliers weer wat meer bewegingsvrijheid hebben, is het voor Dazetwo het ideale moment voor het openen van een straatexpositie in de binnenstad. "Ik heb ook niet echt een andere keuze. Want ik zou aanvankelijk mijn kraaien tentoonstellen in een expositieruimte. Maar vanwege de coronamaatregelen gaat dit niet. Vandaar een soort van kraaienroute door de binnenstad."

Kraai in een dwangbui
De vogels nemen allerlei vormen en maten aan, van kleine stencilwerken, grote muurschilderingen en sculpturen. "De lockdown is een grote bron van inspiratie me geweest. Zo kun je kraaien zien die gevaccineerd worden. Ook heb ik een kraai gemaakt die in een dwangbuis zit. Ik refereer hiermee aan de coronamaatregelen die ons in bedwang houden."

Menselijke kenmerken
Dazetwo is al zijn hele leven gefascineerd door de kraai. "Mijn opa had ook een kraaiachtige vogel. En wat de meeste mensen niet weten, is dat het hele slimme dieren zijn. Daarom krijgen ze in mijn werk ook menselijke kenmerken. Ik heb ook een zelfportret gemaakt: een kraai met een petje, een jasje en een rugzak met spullen die ik als kunstenaar gebruik."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen