Overslaan en naar de inhoud gaan

Tentoonstelling met honderden werken David Lynch geopend

Geplaatst opdonderdag 29 november 2018 - 16:28

De grote overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse filmregisseur David Lynch is donderdag officieel geopend in het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Lynch is bij het grote publiek vooral bekend vanwege zijn films als The Elephant Man, Wild at Hart, Lost Highway en Mulholland Drive. Hij is ook de schrijver van de serie Twin Peaks die in de jaren negentig werd uitgezonden.

Op grote schaal
Onder de titel ‘Some one is in my house’ worden bijna vijfhonderd werken getoond, van tekeningen tot lampen, tot geluidsinstallatie. Het is voor het eerst dat het werk van Lynch op grote schaal in Nederland te zien is.

Filmhuis
Parallel aan de tentoonstelling in het Bonnefantenmuseum heeft filmhuis Lumière in Maastricht ook een programma samengesteld rondom de Amerikaanse beeldend kunstenaar en regisseur. Zo zijn er films, documentaires en lezingen over David Lynch in het filmhuis.

De tentoonstelling is van 30 november 2018 t/m 28 april 2019 te zien voor het publiek .

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen