schilderij Thorn - Limburgs Museum - 15 sep 2021

Eeuwenoud schilderij uit Thorn te zien in Limburgs Museum

Een eeuwenoud schilderij uit de Thornse Abdijkerk is woensdag naar het Limburgs Museum in Venlo gebracht. Daar zal het topstuk binnenkort te zien zijn in de tentoonstelling De vergeten prinsessen van Thorn.

1f561l14kt1jgh0j
'In de regenboogstad moet iedereen zich thuis voelen'

In de Maastrichtse Stationsstraat is vanaf woensdag De Pride Photo tentoonstelling te zien. De LHBTIQ+ foto-expositie maakt deel uit van de landelijke toer waarmee Stichting Pride Photo acceptatie van seksuele en genderdiversiteit wil stimuleren.

cultura nova
Tentoonstellingen van en met Heerlense AZC-jongeren

Theaterfestival Cultura Nova is behalve het decor voor podiumkunsten, ook de jaarlijkse kapstok van de zogenoemde Stadmaakweek.

Het laatste avondmaal in Venray
Twaalf keer het laatste avondmaal in Venray

In de nieuwe tentoonstelling ‘Het Laatste Avondmaal’ tonen verschillende kunstenaars hun interpretatie van het eeuwenoude christelijke verhaal, verdeeld over twaalf kijkvensters in het centrum van Venray.

Limburgs Museum iStock (16 mrt 2020)
De 'vergeten prinsessen van Thorn' in Limburgs Museum

Het Limburgs Museum in Venlo komt in oktober met een nieuwe tentoonstelling over de vergeten prinsessen van Thorn. De aanleiding van de tentoonstelling is het boek 'De prinsessen van Thorn' van historicus Joost Welten. Dat boek kwam in 2019 uit.

thumbnail_20200526_132245
'Verboden kunst' van Aad de Haas te zien in Venlo

Musea openen vanaf 1 juni weer de deuren. Het Limburgs Museum presenteert direct een expositie rondom de veelbesproken kunstenaar Aad de Haas, die 100 jaar geleden in Rotterdam is geboren en een groot deel van zijn leven in Limburg doorbracht.

yespleasemarres
Yes, Please! opent de deur naar je erotische fantasie

Een expositie vol erotische fantasieën opent zaterdag de deuren bij kunstencentrum Marres in Maastricht.

Limburgs Museum
Grote muziektentoonstelling naar Limburgs Museum

Een grote, internationale muziektentoonstelling komt in 2022 naar het Limburgs Museum.

Oude radio, Antieke radio
Tentoonstelling voor honderdjarige Nederlandse radio

Woensdag 6 november is het precies honderd jaar geleden dat het eerste Nederlandse radioprogramma werd uitgezonden.

Privécollectie Rolling Stones trekt honderden liefhebbers

Vijfhonderd Rolling Stones-liefhebbers vonden reeds de weg naar Reuver.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten