Overslaan en naar de inhoud gaan

Tennisvereniging Brunssum kan huur niet meer betalen

Geplaatst opdonderdag 15 augustus 2019 - 13:44

Tennisvereniging LTC uit Brunssum verkeert in financieel zwaar weer. De club kan de 30.000 euro aan huur niet meer ophoesten.

Dat meldt de lokale nieuwssite ZO-NWS.

Geen Brunssum Open
De tennisclub had twintig jaar geleden nog 800 leden, nu ligt dat aantal op ongeveer 200. Door de financiële toestand is het enige Limburgse viersterrentoernooi, het Brunssum Open, tijdelijk stopgezet. Fuseren met andere clubs is nog geen optie volgens de lokale nieuwswebsite. Mogelijk is een erfpachtconstructie een oplossing, maar de tennisclub is nog in gesprek met de gemeente.

Aantal sportverenigingen daalt
Het nieuws van de nijpende financiële situatie van de Brunssumse tennisclub kwam donderdag naar buiten samen met de resultaten van een onderzoek van het Mulier Instituut. Daaruit bleek dat het aantal sportverenigingen in Nederland daalt. Wel omschrijft driekwart van de verenigingen hun financiën als (zeer) gezond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen