Overslaan en naar de inhoud gaan

Tennisvereniging Brunssum kan huur niet meer betalen

Geplaatst opdonderdag 15 augustus 2019 - 13:44

Tennisvereniging LTC uit Brunssum verkeert in financieel zwaar weer. De club kan de 30.000 euro aan huur niet meer ophoesten.

Dat meldt de lokale nieuwssite ZO-NWS.

Geen Brunssum Open
De tennisclub had twintig jaar geleden nog 800 leden, nu ligt dat aantal op ongeveer 200. Door de financiële toestand is het enige Limburgse viersterrentoernooi, het Brunssum Open, tijdelijk stopgezet. Fuseren met andere clubs is nog geen optie volgens de lokale nieuwswebsite. Mogelijk is een erfpachtconstructie een oplossing, maar de tennisclub is nog in gesprek met de gemeente.

Aantal sportverenigingen daalt
Het nieuws van de nijpende financiële situatie van de Brunssumse tennisclub kwam donderdag naar buiten samen met de resultaten van een onderzoek van het Mulier Instituut. Daaruit bleek dat het aantal sportverenigingen in Nederland daalt. Wel omschrijft driekwart van de verenigingen hun financiën als (zeer) gezond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen