Overslaan en naar de inhoud gaan

Tennisfusie in gemeente Nuth uitgesteld

Geplaatst opmaandag 5 december 2016 - 17:12

De tennisfusie in de gemeente Nuth is door de betrokken clubs voorlopig uitgesteld omdat het nieuwe college de plannen heeft gewijzigd.

De samensmelting van de verenigingen uit Hulsberg, Nuth en Wijnandsrade zou plaatsvinden op 1 februari 2017, maar die datum kan volgens de clubs niet meer gehaald worden.

"We hopen nu op 1 mei 2017, maar we zullen eerst het nieuwe plan moeten gaan bespreken", zegt Hay Hendrikx, bestuurslid van LTC Nuth en lid van de projectgroep waarin afgevaardigden van de drie verenigingen zitten.

Geld
Het nieuwe college ziet weinig heil in het eerder door de raad goedgekeurde plan voor een groot complex in Hulsberg. Voor maximaal 1,7 miljoen euro zou daar een accommodatie worden gerealiseerd met acht tennisbanen, een nieuw clubgebouw, een nieuw parkeerterrein en optioneel twee padelbanen. Maar de twee nieuwe wethouders, Fons Heuts en Harry Bakker, vinden het onverantwoord om zoveel geld uit te geven aan een project dat in hun ogen veel goedkoper kan.

Lees meer hierover in de De Limburger van dinsdag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie trekt geen nieuwe grenzen voor fusie ONS
Verdachte afpersing Krewinkel: 'ik ben erin geluisd'
80 Limburgse wijnen aan keuring onderworpen
Drugsafval gevonden in Wijnandsrade
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen