Overslaan en naar de inhoud gaan

Tennisfusie in gemeente Nuth uitgesteld

Geplaatst opmaandag 5 december 2016 - 17:12

De tennisfusie in de gemeente Nuth is door de betrokken clubs voorlopig uitgesteld omdat het nieuwe college de plannen heeft gewijzigd.

De samensmelting van de verenigingen uit Hulsberg, Nuth en Wijnandsrade zou plaatsvinden op 1 februari 2017, maar die datum kan volgens de clubs niet meer gehaald worden.

"We hopen nu op 1 mei 2017, maar we zullen eerst het nieuwe plan moeten gaan bespreken", zegt Hay Hendrikx, bestuurslid van LTC Nuth en lid van de projectgroep waarin afgevaardigden van de drie verenigingen zitten.

Geld
Het nieuwe college ziet weinig heil in het eerder door de raad goedgekeurde plan voor een groot complex in Hulsberg. Voor maximaal 1,7 miljoen euro zou daar een accommodatie worden gerealiseerd met acht tennisbanen, een nieuw clubgebouw, een nieuw parkeerterrein en optioneel twee padelbanen. Maar de twee nieuwe wethouders, Fons Heuts en Harry Bakker, vinden het onverantwoord om zoveel geld uit te geven aan een project dat in hun ogen veel goedkoper kan.

Lees meer hierover in de De Limburger van dinsdag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie trekt geen nieuwe grenzen voor fusie ONS
Verdachte afpersing Krewinkel: 'ik ben erin geluisd'
80 Limburgse wijnen aan keuring onderworpen
Drugsafval gevonden in Wijnandsrade
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen