Overslaan en naar de inhoud gaan

Tennisfusie in gemeente Nuth uitgesteld

Geplaatst opmaandag 5 december 2016 - 17:12

De tennisfusie in de gemeente Nuth is door de betrokken clubs voorlopig uitgesteld omdat het nieuwe college de plannen heeft gewijzigd.

De samensmelting van de verenigingen uit Hulsberg, Nuth en Wijnandsrade zou plaatsvinden op 1 februari 2017, maar die datum kan volgens de clubs niet meer gehaald worden.

"We hopen nu op 1 mei 2017, maar we zullen eerst het nieuwe plan moeten gaan bespreken", zegt Hay Hendrikx, bestuurslid van LTC Nuth en lid van de projectgroep waarin afgevaardigden van de drie verenigingen zitten.

Geld
Het nieuwe college ziet weinig heil in het eerder door de raad goedgekeurde plan voor een groot complex in Hulsberg. Voor maximaal 1,7 miljoen euro zou daar een accommodatie worden gerealiseerd met acht tennisbanen, een nieuw clubgebouw, een nieuw parkeerterrein en optioneel twee padelbanen. Maar de twee nieuwe wethouders, Fons Heuts en Harry Bakker, vinden het onverantwoord om zoveel geld uit te geven aan een project dat in hun ogen veel goedkoper kan.

Lees meer hierover in de De Limburger van dinsdag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie trekt geen nieuwe grenzen voor fusie ONS
Verdachte afpersing Krewinkel: 'ik ben erin geluisd'
80 Limburgse wijnen aan keuring onderworpen
Drugsafval gevonden in Wijnandsrade
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen