Overslaan en naar de inhoud gaan

Ten Hag-protegé in beeld als nieuwe trainer Fortuna Sittard

Geplaatst opmaandag 3 juni 2019 - 22:00

Fortuna Sittard heeft Sjors Ultee (32) op het oog als nieuwe hoofdtrainer. Hij is één van de kandidaten om de vertrokken René Eijer op te volgen.

Dat bevestigt algemeen directeur Ivo Pfennings in gesprek met L1. Met Ultee zou Fortuna Sittard een relatief onervaren trainer in huis halen. Nooit eerder was hij hoofdtrainer op profniveau, al werkte hij bij verschillende clubs als assistent.

Lees ook: Eijer zwaait af als trainer van Fortuna Sittard

Erik ten Hag
Ultee begon al op jonge leeftijd als trainer in de jeugd van de Utrechtse amateurclub DVSU, om vervolgens door te stromen naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. Bij diezelfde club werd hij in 2014 bij het eerste elftal gehaald, als assistent-trainer van Rob Alflen. Later werkte Ultee ook met Erik ten Hag bij Utrecht.

Historische degradatie
In 2016 stapte hij over naar FC Twente. Ook daar begon hij eerst als jeugdtrainer en werd hij later als assistent bij het eerste elftal gehaald. Hij maakte daardoor het rampseizoen 2017-2018 van dichtbij mee; FC Twente degradeerde voor de tweede keer in de clubhistorie. Daarnaast was er sprake van financiële wanorde. Ultee vertrok na één seizoen als assistent. In november 2018 pikte Helmond Sport hem op, waar hij opnieuw als assistent werkte van Rob Alflen.

Meer kandidaten
Overigens is de komst van Ultee nog geen uitgemaakte zaak, benadrukt Pfennings. "Er staan meer namen op onze lijst, maar dit is inderdaad een naam die is gevallen. Het is echter nog niet zo dat we rond zijn met een nieuwe trainer." Assistent-trainer Kevin Hofland kijkt vooral uit naar extra handen op het trainingsveld. Scheidend trainer Eijer kon niet actief bijdragen aan trainingen, vanwege fysieke beperkingen. "Als je er een trainer bij krijgt, heb je meer tijd voor individuele begeleiding van spelers. Het hoeft voor mij geen ervaren trainer te zijn, zolang hij maar toegevoegde waarde heeft op het trainingsveld."

Ultee heeft geen achtergrond als profvoetballer, maar staat er mede dankzij goede prestaties tijdens trainerscursussen goed op in de voetballerij. Mocht hij naar Sittard komen, dan wordt hij geflankeerd door assistenten Hofland en Kristof Aelbrecht.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen