Overslaan en naar de inhoud gaan

Temperatuur ambtenaren provincie wordt gemeten

Geplaatst opmaandag 25 mei 2020 - 16:22

Ambtenaren van de provincie worden getest als ze het gouvernement in Maastricht binnengaan. Met een soort scanapparaat wordt op afstand hun temperatuur gemeten bij hun voorhoofd.

Dat is een van de maatregelen die de provincie neemt om het coronavirus buiten de deur te houden.

Weer open
Het gouvernement wordt weer geleidelijk opengesteld voor de ambtenaren. De meeste mensen werkten de afgelopen weken thuis. Volgens een woordvoerder blijft het devies om thuis te blijven werken, maar wie toch naar het gouvernement wil komen omdat het bijvoorbeeld heel lastig is om thuis te werken - bijvoorbeeld vanwege kinderen of te weinig ruimte - kan zich daar sinds maandag voor aanmelden. Van deze mensen wordt de temperatuur gemeten op het moment dat ze het gebouw betreden. "Dat is zo afgesproken met de ondernemingsraad", zegt de woordvoerder van de provincie. "We raken de mensen uiteraard niet aan. "

350 plekken
In het gouvernement is ruimte gecreëerd voor maximaal 350 werkplekken. Die voldoen allemaal aan de corona-regels, zegt de woordvoerder, zodat ambtenaren met voldoende afstand in één ruimte kunnen zitten. Hij vertelt verder dat er ook allerlei korte instructiefilmpjes zijn gemaakt voor de aanwezige ambtenaren. Die gaan bijvoorbeeld over hoe naar je werkplek te gaan, koffie te halen, het maken van kopieën bij de printer en het gedrag in vergaderruimtes. Ook wordt er ‘geritst’ in de niet al te brede gangen.

Leeg gebouw
Sinds het begin van de coronacrisis ruim twee maanden geleden werkten er nog nauwelijks ambtenaren in het gouvernement. Van de gebruikelijke 950 zaten er nog maar 50 achter hun bureau bij noodzakelijke afdelingen als de financiële administratie en de ICT-helpdesk.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen