Overslaan en naar de inhoud gaan

Temperatuur ambtenaren provincie wordt gemeten

Geplaatst opmaandag 25 mei 2020 - 16:22

Ambtenaren van de provincie worden getest als ze het gouvernement in Maastricht binnengaan. Met een soort scanapparaat wordt op afstand hun temperatuur gemeten bij hun voorhoofd.

Dat is een van de maatregelen die de provincie neemt om het coronavirus buiten de deur te houden.

Weer open
Het gouvernement wordt weer geleidelijk opengesteld voor de ambtenaren. De meeste mensen werkten de afgelopen weken thuis. Volgens een woordvoerder blijft het devies om thuis te blijven werken, maar wie toch naar het gouvernement wil komen omdat het bijvoorbeeld heel lastig is om thuis te werken - bijvoorbeeld vanwege kinderen of te weinig ruimte - kan zich daar sinds maandag voor aanmelden. Van deze mensen wordt de temperatuur gemeten op het moment dat ze het gebouw betreden. "Dat is zo afgesproken met de ondernemingsraad", zegt de woordvoerder van de provincie. "We raken de mensen uiteraard niet aan. "

350 plekken
In het gouvernement is ruimte gecreëerd voor maximaal 350 werkplekken. Die voldoen allemaal aan de corona-regels, zegt de woordvoerder, zodat ambtenaren met voldoende afstand in één ruimte kunnen zitten. Hij vertelt verder dat er ook allerlei korte instructiefilmpjes zijn gemaakt voor de aanwezige ambtenaren. Die gaan bijvoorbeeld over hoe naar je werkplek te gaan, koffie te halen, het maken van kopieën bij de printer en het gedrag in vergaderruimtes. Ook wordt er ‘geritst’ in de niet al te brede gangen.

Leeg gebouw
Sinds het begin van de coronacrisis ruim twee maanden geleden werkten er nog nauwelijks ambtenaren in het gouvernement. Van de gebruikelijke 950 zaten er nog maar 50 achter hun bureau bij noodzakelijke afdelingen als de financiële administratie en de ICT-helpdesk.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen