iStock-824845572

'Nu naar buiten, straks beter bestand tegen hittegolf'

Het extreme temperatuurverschil dit weekend ten opzichte van een week geleden is goed voor je lichaam.

hitteplan
RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Het wordt de komende dagen weer heel warm en daarom haalt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) het Nationaal Hitteplan van stal.

stock hittegolf hitte zomer zon
Hitterecord op laatste julidag: 33,4 graden

Nog nooit eerder was het op 31 juli zo warm als vrijdag. Om 13:30 uur sneuvelde het oude dagrecord dat uit 1983 stamde. Op dat moment gaf de thermometer op het weerstation in Beek 33,4 graden aan.

Gouvernement, provinciehuis, Provincie Limburg (stock)
Temperatuur ambtenaren provincie wordt gemeten

Ambtenaren van de provincie worden getest als ze het gouvernement in Maastricht binnengaan. Met een soort scanapparaat wordt op afstand hun temperatuur gemeten bij hun voorhoofd.

Verzengende zomerzon gooit roet in eten KinjerOLS

Het programma van het KinjerOLS op dinsdag in Sevenum is vanwege de hitte aangepast. Alle terreinwedstrijden zijn op het schieten na afgelast.

Kinjer OLS grijpt in en zet waterpretpark in tegen hitte

De hitte van komende week dwingt verschillende evenementorganisaties tot maatregelen. Zo ook de organisatie van het Kinjer OLS in Sevenum. Er wordt een waterpretpark geplaatst, om bezoekers te voorzien van verkoeling.

Hete zondag: Rode Kruis hanteert hitteprotocol

Door het warme weekend houdt het Rode Kruis dit weekend het hitteprotocol aan. Dat houdt in dat mensen genoeg verkoeling moeten zoeken, zeker op festivals zoals Op Dreef in Roermond.

Zweten met Pasen: zelden was het zó warm

Op sommige plekken in Limburg tikte de thermostaat maandag de 27 graden aan. Daarmee werd het de warmste tweede paasdag in Limburg sinds 1949.

Eindelijk herfst: temperatuur onder de 20 graden

Na negen warme dagen komt de temperatuur donderdag niet meer boven de twintig graden uit en daarmee begint het eindelijk wat herfstiger te worden.

Maastricht heeft late tropische dag

In Maastricht is om 14:10 uur een temperatuur gemeten van 30,0 graden. Daarmee heeft de stad laat in september alsnog een tropische dag gekregen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten