Machseuverdrach Maastricht 22 feb 2020

Alternatieve Machseuverdrach valt niet in goede aarde

Een ludieke online-actie van burgemeester Annemarie Penn-Strake van Maastricht is bij veel traditie minnende Maastrichtenaren in het verkeerde keelgat geschoten.

stadsprins tempeleers maastricht mestreech
Honderden carnavalspakketten voor het goede doel

De Maastrichtse stadscarnavalsvereniging De Tempeleers deelt carnavalspakketten uit aan ruim 450 gezinnen die het niet zo breed hebben.

stadsprins tempeleers maastricht mestreech
Tóch geen stadsprins in Maastricht

Stadscarnavalsvereniging De Tempeleers roept tóch geen stadsprins uit voor de vastelaovend.

stadsprins tempeleers maastricht mestreech
Ondanks corona gaat Maastricht op zoek naar stadsprins

Ondanks corona gaat stadscarnavalsvereniging De Tempeleers op zoek naar een nieuwe stadsprins voor Maastricht.

Prins maastricht Luc van Lijf (26 jan 2020)
Dit is de nieuwe stadsprins van Maastricht

Luc van Lijf is zondagmiddag uitgeroepen tot de nieuwe prins van Stadscarnevalsvereiniging De Tempeleers in Maastricht.

Video: 365 dagen carnaval in Tempeleersmuseum

Voor de meeste liefhebbers zijn de drie dagen Vastelaovend de mooiste dagen van het jaar. Maar voor een enkeling is het altijd carnaval.

Regels aangescherpt voor soepeler verloop Boonte Störm

De Tempeleers gaat dit jaar meer de regie in handen nemen tijdens de grote optocht op carnavalszondag in Maastricht. De stadsvastelaovendsvereniging hoopt daarmee dat de Boonte Störm soepeler verloopt en minder lang uitloopt.

Eerste Maastrichtse Vastelaovendsmès in Sint Servaas

Het moet een traditie worden als het aan de organisatoren ligt. Gebaseerd op de ‘Domgottesdienst für Karnevalisten’ in Keulen was woensdagavond de allereerste Vastelaovendsmès in de Sint Servaas in Maastricht.

Maastrichtse carnavalsvlag razendsnel uitverkocht

De nieuwe Maastrichtse carnavalsvlag, die online te bestellen was, is uitverkocht.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten