Overslaan en naar de inhoud gaan

Teller tipgeld Tanja Groen op ruim anderhalve ton

Geplaatst opdonderdag 24 juni 2021 - 16:29

Bij de inzameling van misdaadjournalist Peter R. de Vries voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen is inmiddels ruim 164.000 euro binnengekomen.

Het doel van de crowdfunding is om 1 miljoen euro bijeen te krijgen, die moet worden uitgereikt voor de gouden tip.

Woensdag begon De Vries met het initiatief en kwam er 65.000 euro binnen. De stichting heeft een website, waar donateurs zich kunnen melden en geld kunnen storten.

Andere zaken
De Vries benadrukt dat het initiatief ook bedoeld is voor andere zaken die wachten op een gouden tip. Het initiatief heeft de steun van politie en justitie.

Lees ook: Zaak Tanja Groen: één miljoen euro voor gouden tip

Tanja Groen verdween in augustus 1993 op 18-jarige leeftijd, tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht. Zij zou woensdag 46 zijn geworden. De informatie van de tipgever "moet er rechtstreeks toe leiden dat het lichaam van Tanja wordt gevonden", aldus De Vries.

Binnen een jaar
De Vries wil dat het miljoen binnen een jaar bijeen geworven is. Als het na een jaar minder is, dan is dat de uit te loven beloning. Is het meer, dan zal het overschot worden gestoken in uit te loven beloningen in andere zaken. Vorige week werd opnieuw naar Tanja Groen gezocht, op de Strabrechtse Heide in Noord-Brabant, maar wederom tevergeefs.

Lees ook: Onderzoek OU: Geen verband tussen hoog bedrag en gouden tip

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen