Overslaan en naar de inhoud gaan

Televisietoren Roermond vanaf nu op speciale dagen verlicht

Geplaatst opwoensdag 22 september 2021 - 21:26

De televisietoren in Roermond zal vanaf woensdag op speciale gelegenheden verlicht zijn. Op dagen als koningsdag, carnaval en Bevrijdingsdag wordt de toren met passende kleuren in het licht gezet.

Het initiatief is van het internetbedrijf Toren 7, dat in de toren een datacenter heeft.

Speciale dagen
De radio- en televisietoren in Roermond is al een landmark zoals dat wordt gezegd. Maar vanaf nu is hij ook regelmatig 's avonds te bewonderen. De toren wordt namelijk op speciale dagen in het licht gezet. "Sinds de uitbraak van corona ligt het sociale leven vrijwel helemaal plat. Nu begint alles weer een beetje en daar hoort wat ons betreft ook licht bij. Vandaar dat we nu hebben besloten om de toren te verlichten", zegt Harold Schaepkens van het bedrijf Toren 7.

Tienduizenden euro's
Verdeeld over verschillende etages zijn er de afgelopen week 32 lampen geplaatst. Schaepkens wil het precieze kostenbedrag niet noemen, maar heeft het over enkele tienduizenden euro's. "We hopen dat veel Roermondenaren dit initiatief mooi vinden en zich eraan verbinden, en wie weet wat het ons dan oplevert", zo zegt hij.

Rust creëren
De verlichting zal mondjesmaat en op gepaste momenten gebeuren. En dan ook met kleuren die bij die speciale dag passen. "Met carnaval kan de toren in carnavalskleuren, en met kerst in kerstkleuren." Er was geen gemeentelijke vergunning nodig voor het plan. Directe omwonenden zijn ingelicht en volgens Schaepkens enthousiast. "De toren staat in een woonwijk en we willen natuurlijk rekening houden met de omgeving, dus je moet ook wel rust creëren."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen