Overslaan en naar de inhoud gaan

Televisietoren Roermond vanaf nu op speciale dagen verlicht

Geplaatst opwoensdag 22 september 2021 - 21:26

De televisietoren in Roermond zal vanaf woensdag op speciale gelegenheden verlicht zijn. Op dagen als koningsdag, carnaval en Bevrijdingsdag wordt de toren met passende kleuren in het licht gezet.

Het initiatief is van het internetbedrijf Toren 7, dat in de toren een datacenter heeft.

Speciale dagen
De radio- en televisietoren in Roermond is al een landmark zoals dat wordt gezegd. Maar vanaf nu is hij ook regelmatig 's avonds te bewonderen. De toren wordt namelijk op speciale dagen in het licht gezet. "Sinds de uitbraak van corona ligt het sociale leven vrijwel helemaal plat. Nu begint alles weer een beetje en daar hoort wat ons betreft ook licht bij. Vandaar dat we nu hebben besloten om de toren te verlichten", zegt Harold Schaepkens van het bedrijf Toren 7.

Tienduizenden euro's
Verdeeld over verschillende etages zijn er de afgelopen week 32 lampen geplaatst. Schaepkens wil het precieze kostenbedrag niet noemen, maar heeft het over enkele tienduizenden euro's. "We hopen dat veel Roermondenaren dit initiatief mooi vinden en zich eraan verbinden, en wie weet wat het ons dan oplevert", zo zegt hij.

Rust creëren
De verlichting zal mondjesmaat en op gepaste momenten gebeuren. En dan ook met kleuren die bij die speciale dag passen. "Met carnaval kan de toren in carnavalskleuren, en met kerst in kerstkleuren." Er was geen gemeentelijke vergunning nodig voor het plan. Directe omwonenden zijn ingelicht en volgens Schaepkens enthousiast. "De toren staat in een woonwijk en we willen natuurlijk rekening houden met de omgeving, dus je moet ook wel rust creëren."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen