Overslaan en naar de inhoud gaan

Televisieserie over Jos van Rey op komst

Geplaatst opdonderdag 10 maart 2016 - 6:00

Het boek 'El Rey, Van Jager Tot Prooi', over de van corruptie verdachte politicus Jos van Rey, wordt verfilmd.

Cabaretier Raoul Heertje, bekend van Dit Was Het Nieuws en de Comedytrain, schrijft op dit moment het scenario voor een televisieserie.

Script
Filmproducent Elbe Stevens en Media Groep Limburg, uitgever van Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad nemen het initiatief voor de vierdelige serie, die medio 2017 het levenslicht moet zien. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het script.

Vriendjespolitiek
Het scenario is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek over de Roermondse politicus Jos van Rey, waarin de Limburgse journalisten Hans Goossen en Theo Sniekers een omvangrijk netwerk blootleggen waar vriendjespolitiek de boventoon voert.

Het is nog onbekend wanneer de serie op televisie verschijnt. Ook de regisseur en hoofdrolspeler staan nog niet vast.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen