Overslaan en naar de inhoud gaan

Teleurstelling groot na degradatie Roda JC

Geplaatst opzondag 13 mei 2018 - 23:15

Het verdriet is groot bij Roda JC, nu de club na een rampzalig seizoen is gedegradeerd naar de Jupiler League.

In de competitie ontsnapte de Kerkraadse club de degradatiedans, maar in de nacompetitie was Almere City te sterk.

Lees ook: Almere wint, Roda gedegradeerd

Nachtmerrie
Doelman Hidde Jurjus liet de bal in de eerste helft uit zijn handen glippen, waardoor Almere op een cruciale voorsprong kwam. "Het is gewoon een nachtmerrie waar ik in zit", zei hij na afloop van de wedstrijd.

Molenaar
Trainer Robert Molenaar had vantevoren nog geen moment rekening gehouden met degradatie. Hij is dan ook nog niet bezig geweest met de toekomst, en kan dan ook nog niet zeggen of hij komend seizoen nog in Kerkrade te vinden is.

Weinig vertrouwen
Roda-coryfee Gene Hanssen heeft weinig vertrouwen meer in zijn club. Volgens hem ontbrak het de selectie afgelopen jaar aan bezieling. Daardoor ziet hij ook weinig kans dat Roda na een jaar bivakkeren in de Jupiler League weer terugkeert naar het hoogste niveau, zoals in 2015 gebeurde.

Ontgoochelde technisch directeur
Ook voor technisch directeur Harm van Veldhoven is de ontgoocheling groot. "Degraderen tegen Almere City is niet een scenario waarmee ik me bezig heb gehouden", vertelt hij. Over hoe de club het komend seizoen moet gaan rooien, heeft ook hij nog geen duidelijk beeld.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen