Overslaan en naar de inhoud gaan

Teleurstellende vijfde startplek voor Verstappen

Geplaatst opzondag 13 oktober 2019 - 6:28

Max Verstappen heeft zich in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Japan niet kunnen mengen in de strijd om poleposition.

De Limburger reed slechts de vijfde tijd in zijn Red Bull. Het betekent dat hij vanaf de derde startrij moet beginnen aan de race.

Ferrari op 1
De Duitser Sebastian Vettel zette op het circuit van Suzuka de beste tijd neer in zijn Ferrari en veroverde pole. Hij was een fractie sneller dan zijn teamgenoot Charles Leclerc. De Fin Valtteri Bottas reed de derde tijd in zijn Mercedes. De Brit Lewis Hamilton, de leider in het kampioenschap, was in zijn Mercedes ook nog sneller dan Verstappen.

Tyfoon
De kwalificatie was als gevolg van tyfoon Hagibis, die zaterdag veel schade veroorzaakte in Japan, uitgesteld naar zondag. Het circuit had de zware windstoten en heftige regenval goed doorstaan. De coureurs reden zondag hun rondjes in de kwalificatie in goed weer. Er stond nog wel veel wind, maar de zon scheen.

Altijd wat
Verstappen was niet blij met zijn resultaat. Hij klaagde met name in de tweede van de drie kwalificatiesessies over zijn bolide en riep door de boordradio dat zijn Red Bull te weinig vermogen had. "Er waren te veel dingen aan de afstelling veranderd. Elke keer gaat er wel weer wat fout", mopperde hij op Ziggo Sport. "We kunnen veel beter met deze auto, we zijn te conservatief."

De race op Suzuka begint zondag om 7.10 uur

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen