Overslaan en naar de inhoud gaan

Teleurgestelde Maaskant: 'VVV stond niet voor 'wij''

Geplaatst opmaandag 18 november 2019 - 13:23

Coach Robert Maaskant werd een week geleden door VVV-Venlo op straat gezet. De oefenmeester geeft aan teleurgesteld te zijn in de leiding van de club.

"De club gaf aan dat ze staan voor 'wij', als in 'wij doen alles samen, we winnen samen en verliezen samen'. Dat is niet gebleken", zei Maaskant in NOS Langs de Lijn op Radio 1.

'Dat is me kwalijk genomen'
Volgens Maaskant hebben zijn uitspraken na afloop van de laatste verliespartij tegen Heracles Almelo hem de kop gekost. "Tijdens de wedstrijd zit je op de bank en denk je: jongens, jongens, jongens... wat zijn we in hemelsnaam aan het doen hier? Daarom heb ik na afloop maatregelen aangekondigd, zo konden we niet verder. En dat is me kwalijk genomen", stelt de Schiedammer.

Lees ook: Robert Maaskant over ontslag: ‘Het is niet anders’

Contracten
De coach denkt dat de clubleiding zwaarder tilde aan die uitspraken dan aan de serie van zeven nederlagen - plus een bekerzeperd bij derdedivisionist Groene Ster - op rij. "Ja, dat vermoed ik. Dat is ook wel uitgesproken, maar zoals het gaat in de voetballerij kan je nooit het achterste van je tong laten zien na allerlei contracten die getekend zijn."

Belletjes en berichtjes
Niet iedereen in de spelersgroep leek even rouwig om het vertrek van de trainer. "Ik heb die jongens amper nog gezien. Ik kreeg heel veel belletjes en berichtjes, dat doen ze netjes. Maar er is altijd een aantal dat niet belt, natuurlijk", zo laat Maaskant doorschemeren.

Lees ook: Jay Driessen tijdelijk nieuwe trainer VVV-Venlo

Voorlaatste
Jay Driessen is de tijdelijke vervanger van Maaskant. De voormalig rechterhand van toenmalig VVV-trainer Maurice Steijn leidt sinds deze week de trainingen bij de Venlose eredivisionist. In de competitie staat VVV na dertien duels op een tegenvallende voorlaatste plaats. Zondag wacht FC Twente in De Koel.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen