Overslaan en naar de inhoud gaan

Teleurgestelde Maaskant: 'VVV stond niet voor 'wij''

Geplaatst opmaandag 18 november 2019 - 13:23

Coach Robert Maaskant werd een week geleden door VVV-Venlo op straat gezet. De oefenmeester geeft aan teleurgesteld te zijn in de leiding van de club.

"De club gaf aan dat ze staan voor 'wij', als in 'wij doen alles samen, we winnen samen en verliezen samen'. Dat is niet gebleken", zei Maaskant in NOS Langs de Lijn op Radio 1.

'Dat is me kwalijk genomen'
Volgens Maaskant hebben zijn uitspraken na afloop van de laatste verliespartij tegen Heracles Almelo hem de kop gekost. "Tijdens de wedstrijd zit je op de bank en denk je: jongens, jongens, jongens... wat zijn we in hemelsnaam aan het doen hier? Daarom heb ik na afloop maatregelen aangekondigd, zo konden we niet verder. En dat is me kwalijk genomen", stelt de Schiedammer.

Lees ook: Robert Maaskant over ontslag: ‘Het is niet anders’

Contracten
De coach denkt dat de clubleiding zwaarder tilde aan die uitspraken dan aan de serie van zeven nederlagen - plus een bekerzeperd bij derdedivisionist Groene Ster - op rij. "Ja, dat vermoed ik. Dat is ook wel uitgesproken, maar zoals het gaat in de voetballerij kan je nooit het achterste van je tong laten zien na allerlei contracten die getekend zijn."

Belletjes en berichtjes
Niet iedereen in de spelersgroep leek even rouwig om het vertrek van de trainer. "Ik heb die jongens amper nog gezien. Ik kreeg heel veel belletjes en berichtjes, dat doen ze netjes. Maar er is altijd een aantal dat niet belt, natuurlijk", zo laat Maaskant doorschemeren.

Lees ook: Jay Driessen tijdelijk nieuwe trainer VVV-Venlo

Voorlaatste
Jay Driessen is de tijdelijke vervanger van Maaskant. De voormalig rechterhand van toenmalig VVV-trainer Maurice Steijn leidt sinds deze week de trainingen bij de Venlose eredivisionist. In de competitie staat VVV na dertien duels op een tegenvallende voorlaatste plaats. Zondag wacht FC Twente in De Koel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen