Overslaan en naar de inhoud gaan

Teleurgestelde Maaskant: 'VVV stond niet voor 'wij''

Geplaatst opmaandag 18 november 2019 - 13:23

Coach Robert Maaskant werd een week geleden door VVV-Venlo op straat gezet. De oefenmeester geeft aan teleurgesteld te zijn in de leiding van de club.

"De club gaf aan dat ze staan voor 'wij', als in 'wij doen alles samen, we winnen samen en verliezen samen'. Dat is niet gebleken", zei Maaskant in NOS Langs de Lijn op Radio 1.

'Dat is me kwalijk genomen'
Volgens Maaskant hebben zijn uitspraken na afloop van de laatste verliespartij tegen Heracles Almelo hem de kop gekost. "Tijdens de wedstrijd zit je op de bank en denk je: jongens, jongens, jongens... wat zijn we in hemelsnaam aan het doen hier? Daarom heb ik na afloop maatregelen aangekondigd, zo konden we niet verder. En dat is me kwalijk genomen", stelt de Schiedammer.

Lees ook: Robert Maaskant over ontslag: ‘Het is niet anders’

Contracten
De coach denkt dat de clubleiding zwaarder tilde aan die uitspraken dan aan de serie van zeven nederlagen - plus een bekerzeperd bij derdedivisionist Groene Ster - op rij. "Ja, dat vermoed ik. Dat is ook wel uitgesproken, maar zoals het gaat in de voetballerij kan je nooit het achterste van je tong laten zien na allerlei contracten die getekend zijn."

Belletjes en berichtjes
Niet iedereen in de spelersgroep leek even rouwig om het vertrek van de trainer. "Ik heb die jongens amper nog gezien. Ik kreeg heel veel belletjes en berichtjes, dat doen ze netjes. Maar er is altijd een aantal dat niet belt, natuurlijk", zo laat Maaskant doorschemeren.

Lees ook: Jay Driessen tijdelijk nieuwe trainer VVV-Venlo

Voorlaatste
Jay Driessen is de tijdelijke vervanger van Maaskant. De voormalig rechterhand van toenmalig VVV-trainer Maurice Steijn leidt sinds deze week de trainingen bij de Venlose eredivisionist. In de competitie staat VVV na dertien duels op een tegenvallende voorlaatste plaats. Zondag wacht FC Twente in De Koel.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen