Overslaan en naar de inhoud gaan

Teleurgestelde Koopmans zag besluit minister niet aankomen

Geplaatst opvrijdag 8 december 2017 - 17:33

Gedeputeerde Ger Koopmans zag niet aankomen dat minister Ollongren een streep zou zetten tussen de fusieplannen Heerlen-Landgraaf.

Koopmans is teleurgesteld in het besluit van de minister. "Dit had ik niet verwacht", reageert hij bij L1. De minister volgt daarmee het advies van de Raad van State op.

Lees ook: Minister zet streep door herindeling Heerlen-Landgraaf

Felle kritiek
De Raad van State uitte felle kritiek op de procedure van de beoogde herindeling tussen de twee buurgemeenten. Zo wordt de provincie onder meer verweten dat er niet serieus werd gekeken naar alternatieve mogelijkheden. "Als we meerdere gemeenten erbij hadden betrokken, had ik een probleem gehad in provinciale staten. Ik ben blij dat de minister wel onderstreept dat er een grotere bestuurskracht nodig is in deze regio. Zij is nu aan zet."

Lees ook: Raad van State noemt procedure herindeling onzorgvuldig

Nieuwe poging
​Het kabinet gaat in de toekomst kijken naar een nieuwe poging om tot een herindeling in de regio Parkstad te komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen