Overslaan en naar de inhoud gaan

Teleurgestelde Koopmans zag besluit minister niet aankomen

Geplaatst opvrijdag 8 december 2017 - 17:33

Gedeputeerde Ger Koopmans zag niet aankomen dat minister Ollongren een streep zou zetten tussen de fusieplannen Heerlen-Landgraaf.

Koopmans is teleurgesteld in het besluit van de minister. "Dit had ik niet verwacht", reageert hij bij L1. De minister volgt daarmee het advies van de Raad van State op.

Lees ook: Minister zet streep door herindeling Heerlen-Landgraaf

Felle kritiek
De Raad van State uitte felle kritiek op de procedure van de beoogde herindeling tussen de twee buurgemeenten. Zo wordt de provincie onder meer verweten dat er niet serieus werd gekeken naar alternatieve mogelijkheden. "Als we meerdere gemeenten erbij hadden betrokken, had ik een probleem gehad in provinciale staten. Ik ben blij dat de minister wel onderstreept dat er een grotere bestuurskracht nodig is in deze regio. Zij is nu aan zet."

Lees ook: Raad van State noemt procedure herindeling onzorgvuldig

Nieuwe poging
​Het kabinet gaat in de toekomst kijken naar een nieuwe poging om tot een herindeling in de regio Parkstad te komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen