Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Teleurgestelde chroom-6 slachtoffers in hoger beroep

Geplaatst opwoensdag 14 februari 2018 - 16:14

Oud-medewerkers van Defensie zijn teleurgesteld in de rechter. Die verklaarde de slepende kwestie rondom de verf chroom-6 niet ontvankelijk.

Samen met hun advocaat Rob Bedeaux hebben zij besloten in hoger beroep te gaan.

Lees ook: Gedupeerden chroom-6 niet ontvankelijk verklaard

Chroom-6-verf
Henk Coort uit Schinveld is één van de gedupeerden. Hij werkte 26 jaar als tankmonteur op de NAVO-depots in Brunssum en Eygelshoven. Hij maakte legervoertuigen schoon die terugkwamen uit oorlogsgebied en werkte daarbij onder meer met chroom-6-verf. Dat gebeurde allemaal zonder bescherming.

Video: L1

Kanker
Henk Coort kreeg slokdarmkanker en werd daaraan geopereerd. Eerder vertelde hij zijn verhaal in het L1-programma AvondGasten. Het gaat redelijk met hem, maar de Schinveldenaar blijft altijd de angst houden dat de kanker terugkomt.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ( RIVM) zal nog met een rapport komen, maar dat is al een paar keer uitgesteld. Zowel Bedaux als Coort hebben weinig vertrouwen in dat onderzoek.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen