Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Telefoons gevonden in gevangenis na verijdelde ontsnapping

Geplaatst opvrijdag 13 oktober 2017 - 10:07

In de gevangenis in Roermond zijn bij verschillende gevangenen telefoons in hun cel gevonden.

Volgens De Telegraaf werden in totaal twaalf mobieltjes ontdekt bij een grote doorzoeking. Die volgde nadat woensdag een spectaculaire ontsnappingspoging uit de Roermondse bajes in de kiem werd gesmoord.

Doodgeschoten
Met een helikopter wilde een groep criminelen Benaouf A. bevrijden. De poging mislukte, omdat de politie van de actie op de hoogte was. Ze wisten de kaping van een helikopter te voorkomen.

Bij een grote politieactie werd een aantal betrokkenen opgepakt. Eén van de mannen werd in Roosteren doodgeschoten door agenten.

Lees ook: Vliegveld Budel wist dinsdag al van helikopterkaping

Foto via Wouter Laumans

Zelf regelen
In de cel van A. zouden meerdere toestellen zijn gevonden. Volgens De Telegraaf kon hij op die manier zelf zijn helikopterontsnapping in gang zetten.

Bende-oorlog
Benaouf A. werd donderdag overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. De topcrimineel wordt verantwoordelijk gehouden voor het ontketenen van een bende-oorlog in de Marokkaanse onderwereld in Amsterdam. Daarbij zijn inmiddels ruim tien, veelal jonge, Marokkanen geliquideerd.

Lees ook: Wie is topcrimineel Benaouf A.?

Eerder dit jaar werden in de gevangenis in Sittard bij een grote zoekactie ook al meerdere telefoons ontdekt in een aantal cellen.

Bekijk ons dossier over de verijdelde ontsnapping uit de gevangenis in Roermond.

L1 zendt komend weekend een documentaire uit over het leven in de gevangenis in Sittard. Bekijk hier een voorproefje.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen