Overslaan en naar de inhoud gaan

Telefoons afgetapt in zaak Van Rey

Geplaatst opdinsdag 9 september 2014 - 9:40

De rijksrecherche heeft in het corruptieonderzoek naar Jos van Rey ook twee weken de telefoons van twee Roermondse ambtenaren getapt.

Een betrouwbare bron meldt tegenover Dagblad de Limburger dat het hoofd juridische zaken en de coördinator van het project ECI Cultuurfabriek zijn afgeluisterd. Beide ambtenaren zijn recent nog dagen achtereen als getuige gehoord over dit omstreden miljoenenproject, waar de rijksrecherche nadrukkelijk naar kijkt.

Eerder vorderde de opsporingsdienst het volledige dossier inclusief de vertrouwelijke gesprekken van het bureau Necker van Naem, dat het financiële debacle rond de cultuurfabriek in opdracht van de gemeenteraad onderzocht.

Belang voor het onderzoek
Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt het afluisteren van twee niet nader geduide ambtenaren en wil verder alleen kwijt dat de taps 'van belang zijn voor het onderzoek'. Volgens een woordvoerder wordt het onderzoek dit jaar afgerond.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oorzaak storing telefoontap-Van Rey blijft onduidelijk
Advocaat Van Rey wil Opstelten en Teeven horen
OM ziet verhoor Teeven in zaak-Van Rey niet zitten
SP wil nieuw onderzoek naar 'Teeventap'
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen