Overslaan en naar de inhoud gaan

Telefoons afgetapt in zaak Van Rey

Geplaatst opdinsdag 9 september 2014 - 9:40

De rijksrecherche heeft in het corruptieonderzoek naar Jos van Rey ook twee weken de telefoons van twee Roermondse ambtenaren getapt.

Een betrouwbare bron meldt tegenover Dagblad de Limburger dat het hoofd juridische zaken en de coördinator van het project ECI Cultuurfabriek zijn afgeluisterd. Beide ambtenaren zijn recent nog dagen achtereen als getuige gehoord over dit omstreden miljoenenproject, waar de rijksrecherche nadrukkelijk naar kijkt.

Eerder vorderde de opsporingsdienst het volledige dossier inclusief de vertrouwelijke gesprekken van het bureau Necker van Naem, dat het financiële debacle rond de cultuurfabriek in opdracht van de gemeenteraad onderzocht.

Belang voor het onderzoek
Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt het afluisteren van twee niet nader geduide ambtenaren en wil verder alleen kwijt dat de taps 'van belang zijn voor het onderzoek'. Volgens een woordvoerder wordt het onderzoek dit jaar afgerond.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oorzaak storing telefoontap-Van Rey blijft onduidelijk
Advocaat Van Rey wil Opstelten en Teeven horen
OM ziet verhoor Teeven in zaak-Van Rey niet zitten
SP wil nieuw onderzoek naar 'Teeventap'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen