Overslaan en naar de inhoud gaan

Telefoongebruik achter stuur: aantal boetes flink toegenomen

Geplaatst opdonderdag 6 juni 2019 - 8:47

Het aantal boetes voor telefoongebruik achter het stuur is weer toegenomen. In Sittard-Geleen werden vorig jaar de meeste boetes uitgedeeld van Limburg.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) die LocalFocus vervolgens op een rijtje heeft gezet.

Limburg
In Sittard-Geleen werden 534 automobilisten op de bon geslingerd omdat ze hun gsm vasthielden achter het stuur. Echt-Susteren volgt met 396 boetes op de tweede plek. De gemeente Venlo staat 377 boetes op de derde plek. In Bergen werden de minste bekeuringen uitgedeeld van onze provincie. Daar werden slechts twee automobilisten bekeurd omdat ze bezig waren met hun telefoon.

Landelijk
Vorig jaar werden er meer dan 80.000 prenten uitgedeeld voor telefoongebruik achter het stuur. Dat zijn er 220 per dag. Al die boetes bij elkaar hebben 18,2 miljoen euro opgeleverd. Vorig jaar zijn er net zoveel boetes uitgedeeld als de afgelopen zeven jaar bij elkaar, zo blijkt uit de cijfers.

Veiligheid
Bellen of appen achter het stuur is verboden. Ook een telefoon vasthouden of tussen oor en schouders klemmen is niet toegestaan als je een auto, scooter of ander rijdend gemotoriseerd voertuig bestuurt. Per 1 juli wil de overheid ook een verbod instellen voor het gebruik van een mobiele telefoon op de fiets.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen