Overslaan en naar de inhoud gaan

Telefoonboek ploft voor het laatst op de deurmat

Geplaatst opvrijdag 10 augustus 2018 - 6:00

In Noord- en Midden-Limburg worden vanaf donderdag de allerlaatste Telefoongidsen bezorgd. Daarmee komt daar na bijna 140 jaar een einde aan het traditionele dikke boek.

Sinds 1996 zijn telefoongegevens al digitaal op te vragen. Volgens de uitgever van de Telefoongids zoekt inmiddels het overgrote deel van de gebruikers de telefoonnummers online op.

Ouderen
Volgens Karl-Heinz Muckenhaupt van de Belangen Organisatie Senioren Venlo, hechten ouderen nog veel waarde aan de gids. "Veel ouderen hebben geen computer of internet, dus zij zijn nog afhankelijk van het Telefoonboek. Ze worden totaal vergeten."

Goed bewaren
De bond raadt ouderen aan om deze laatste fysieke gids te bewaren en zo nodig wijzigingen zelf aan te brengen. In Zuid-Limburg valt de allerlaatste Telefoongids in december van dit jaar op de mat.

Luister ook: Einde voor telefoongids: 'Zelf veranderingen bijhouden in oud exemplaar'

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen