Overslaan en naar de inhoud gaan

Telefoon kappers roodgloeiend na aangekondigde versoepeling

Geplaatst opmaandag 22 februari 2021 - 17:21

Bij veel kappers ging maandag de vlag uit na de aankondiging dat hun beroep als een van de eerste aan de beurt is voor een versoepeling van de coronamaatregelen.

Sindsdien zitten de kapsalons constant aan de telefoon met het afsprakenboek in de hand. Mensen willen namelijk massaal van hun coronacoupe af.

62 appjes
De Venlose kapper Jerry Menick had maandagmorgenmorgen al 62 nieuwe appjes op zijn telefoon voordat hij goed en wel was opgestart. Na het ontbijt begon hij met beantwoorden op volgorde van binnenkomst. Maar voor iedere ingeplande klant meldde zich alweer de volgende.

Agenda vol
“Het gaat echt al de hele dag door. Ik moet nu nog twintig appers terugbellen en de agenda voor maart is eigenlijk al helemaal vol. Mensen die nu nog bellen zijn pas in april aan de beurt”, zegt hij met het afsprakenboek op zijn schoot in de kappersstoel.

L1

Wachten op persconferentie
Hetzelfde geluid klinkt in de hele provincie. De meeste kappers besluiten de agenda gewoon te vullen. Sommigen houden nog een slag om de arm tot premier Rutte daadwerkelijk heeft uitgesproken dat de kapsalons hun werk weer mogen oppakken en de daarbij horende maatregelen.

Koopavond
Als de kappers weer open mogen, gaan bij veel salons de deuren meteen extra lang open. De vraag is zo groot dat het niet lukt om iedereen snel van een vers kapsel te voorzien binnen de reguliere openingstijden. Er wordt daarom al rekening gehouden met extra lange dagen. “Ik heb de komende weken iedere dag koopavond”, lacht Jerry Menick. Omdat zijn handen sinds december jeuken, verheugt hij zich daarop.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen