Inspectie cellen gevangenis Sittard (8 juli 2021)

Populaire duimtelefoons gevonden tijdens gevangenisinspectie

Een afdeling van de Sittardse gevangenis is donderdagavond onaangenaam verrast met een inspectie. Daarbij zijn drugs gevonden, maar vooral de duimtelefoon bleek bijzonder populair.

Edit - ANP
Justitieel apparaat loopt vast door geheime criminele chats

Het recente politiesucces rondom berichtendiensten EncroChat, Sky en Anom kent zijn keerzijde. Door de miljoenen onderschepte berichten van criminelen en daaropvolgende onderzoeken zit het justitieel apparaat meer dan ooit verstopt.

Crimineel encryptie pgp telefoon stock
Kerkradenaren opgepakt bij internationale undercoveractie

Een duo uit Kerkrade is maandag gearresteerd bij een internationale undercoveroperatie, waarbij de politie zelf cryptotelefoons op de markt bracht en criminelen via die telefoons afluisterde en volgde.

ANP
Gevangenen konden maandenlang verboden nummers bellen

Door een technische fout hebben gevangenen maandenlang nummers kunnen bellen die normaal gesproken geblokkeerd zijn. Het gaat om telefoonnummers van slachtoffers en nabestaanden, maar ook om sekslijnen.

Appen auto achter stuur
Meer appboetes in Nederland behalve in Limburg

Een forse landelijke stijging van het aantal appboetes is afgelopen jaar helemaal aan Limburg voorbij gegaan.

Simkaart
Parkstad-trio opgepakt voor kapen simkaarten

Drie medewerkers van een telefoonwinkel uit de regio Parkstad zijn opgepakt voor fraude met simkaarten, waardoor ze toegang kregen tot cryptovaluta-accounts.

ANP-331632129
Honderden geheime gesprekken met advocaten opgenomen

Sinds begin dit jaar zijn er 321 gesprekken tussen gevangenen en hun advocaat opgenomen door de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Een fout, zegt de gevangeniskoepel, maar advocaten zijn desondanks bezorgd.

Crimineel encryptie pgp telefoon stock
Criminele geheimen blootgelegd door hack: 'Heb gewaarschuwd'

Justitie heeft dankzij een hack miljoenen berichten die criminelen naar elkaar stuurden kunnen meelezen. Aan de hand daarvan werden ruim honderd mensen gearresteerd en duizenden kilo's drugs gevonden.

PI Sittard gevangenis Geerhorst
Sittardse gevangenis wapent zich tegen smokkelgooiers

De gevangenis in Sittard heeft de helft van een luchtplaats afgesloten, vanwege de opkomst van 'smokkelgooiers'. Dat zijn mensen van buiten de gevangenis die proberen drugs en telefoons over de muur te gooien.

PI Sittard gevangenis Geerhorst
Wantrouwen in Sittardse bajes: 'Personeel smokkelt drugs'

Medewerkers van de gevangenis in Sittard verdenken elkaar van het smokkelen van drugs en telefoons. Er is intern gepleit voor strengere controle van het personeel.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten