Overslaan en naar de inhoud gaan

Tekstschrijver Jan Hendriks van Carboon overleden

Geplaatst opdinsdag 25 december 2018 - 17:00

Jan Hendriks, tekstschrijver van muziekgroep Carboon, is in de nacht van Kerstavond op Eerste Kerstdag overleden.

Dit bevestigt zijn zoon aan L1. De tekstschrijver, die werd geboren in 1937, kampte met gezondheidsproblemen.

Kolenmijnen
De gelegenheidsformatie Carboon werd eind jaren zeventig populair met hun liedjes over het mijnwerkersbestaan. Hendriks schreef de teksten en haalde daarbij inspiratie uit de verhalen van zijn ooms die in de mijnen werkten. Toen in de jaren zeventig de eerste mijnen werden gesloten en veel mensen thuis kwamen te zitten, interviewde hij oud-mijnwerkers. Die gesprekken zijn hem later goed van pas gekomen toen hij onder andere de albums 'Witse nog
Koempel' en 'D'r letste Koempel" schreef.

Lintje
Vorig jaar mei ontving Hendriks nog een lintje, omdat hij 'het mijnverleden van Zuid-Limburg op onnavolgbare wijze uit de vergetelheid heeft gehouden en een stem heeft gegeven aan de mijnwerkers'.

Lees ook: Lintjesregen 2017: 8 onderscheidingen in Voerendaal

L1 maakte in 2015 een documentaire over muziekgroep Carboon. Deze is hier te zien.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen