Overslaan en naar de inhoud gaan

Tekort Venlo: 'Rommel opruimen die eerder bleef liggen'

Geplaatst opdonderdag 7 juni 2018 - 20:16

Voor SP-fractievoorzitter Ton Heerschop in Venlo voelt het alsof het huidige college, waar de SP onderdeel van is, de problemen uit het verleden moet oplossen.

Heerschop reageert daarmee in L1-programma AvondGasten op de zorgtekorten die almaar blijven oplopen in Venlo: "Het voelt alsof we de rommel moeten opruimen van wat er is blijven liggen. Maar dat is verantwoordelijkheid nemen", stelt Heerschop.

Zuur resultaat
Hij verwijst daarmee naar de eerdere colleges, waar de SP geen onderdeel van was. Onder hun beleid zijn de financiële problemen in de zorg ontstaan: "Helaas moeten we constateren dat we de afgelopen jaren niet 'in control' zijn geweest binnen het gemeentelijk bestuur en dat we het hele zure resultaat nu zien liggen."

Maatregelen
Woensdag werd duidelijk dat de tekorten in Venlo nog ruim vijf miljoen euro hoger liggen eerst werd gedacht. Om het totale gat van ruim 24 miljoen te dichten zijn maatregelen nodig. "Ik kan niet beloven dat de burger niet geraakt wordt. Ik denk dat je met dit bedrag, daar zitten heel veel structurele kosten in, maatregelen moet nemen die mensen gaan raken."

Lees ook: Miljoenentekort in Venlo nog groter, belastingen mogelijk omhoog

Geen verrassingen
D66-fractievoorzitter Frans Aerts, onderdeel van de oppositie, vindt het nieuws geen verrassing. Hij is bang dat er te weinig ervaring zit in het huidige college om hiermee om te gaan. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik erg kritisch ben op de manier waarop deze coalitie tot stand is gekomen. Ik mis hoe ze visie vertalen in beleid. Ik ben benieuwd welke concrete ideeën er uit de partijen gaan komen."

Heerschop heeft echter alle vertrouwen. "Wacht eerst de resultaten af," stelt hij. "Er zijn meerdere gemeentes die deze problemen hebben. Er wordt alles aan gedaan."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen