Overslaan en naar de inhoud gaan

Tekort Venlo: 'Rommel opruimen die eerder bleef liggen'

Geplaatst opdonderdag 7 juni 2018 - 20:16

Voor SP-fractievoorzitter Ton Heerschop in Venlo voelt het alsof het huidige college, waar de SP onderdeel van is, de problemen uit het verleden moet oplossen.

Heerschop reageert daarmee in L1-programma AvondGasten op de zorgtekorten die almaar blijven oplopen in Venlo: "Het voelt alsof we de rommel moeten opruimen van wat er is blijven liggen. Maar dat is verantwoordelijkheid nemen", stelt Heerschop.

Zuur resultaat
Hij verwijst daarmee naar de eerdere colleges, waar de SP geen onderdeel van was. Onder hun beleid zijn de financiële problemen in de zorg ontstaan: "Helaas moeten we constateren dat we de afgelopen jaren niet 'in control' zijn geweest binnen het gemeentelijk bestuur en dat we het hele zure resultaat nu zien liggen."

Maatregelen
Woensdag werd duidelijk dat de tekorten in Venlo nog ruim vijf miljoen euro hoger liggen eerst werd gedacht. Om het totale gat van ruim 24 miljoen te dichten zijn maatregelen nodig. "Ik kan niet beloven dat de burger niet geraakt wordt. Ik denk dat je met dit bedrag, daar zitten heel veel structurele kosten in, maatregelen moet nemen die mensen gaan raken."

Lees ook: Miljoenentekort in Venlo nog groter, belastingen mogelijk omhoog

Geen verrassingen
D66-fractievoorzitter Frans Aerts, onderdeel van de oppositie, vindt het nieuws geen verrassing. Hij is bang dat er te weinig ervaring zit in het huidige college om hiermee om te gaan. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik erg kritisch ben op de manier waarop deze coalitie tot stand is gekomen. Ik mis hoe ze visie vertalen in beleid. Ik ben benieuwd welke concrete ideeën er uit de partijen gaan komen."

Heerschop heeft echter alle vertrouwen. "Wacht eerst de resultaten af," stelt hij. "Er zijn meerdere gemeentes die deze problemen hebben. Er wordt alles aan gedaan."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen