Overslaan en naar de inhoud gaan

Tekort aan huisartsen dreigt in Noord-Limburg

Geplaatst opvrijdag 30 oktober 2015 - 6:05

In Noord-Limburg dreigt een tekort aan huisartsen te ontstaan. Om problemen te voorkomen neemt de huisartsenkoepel Cohesie maatregelen om jonge huisartsen te lokken.

Dat schrijven de Limburgse kranten vrijdag.

Noord-Limburg
Cohesie merkt dat veel net afgestudeerde huisartsen Noord-Limburg links laten liggen. Volgens de koepel komt dat omdat de veelal hoogopgeleide partners van jonge artsen hier geen baankansen zien. Ook speelt de afstand tot de universiteiten in Nijmegen en Maastricht een rol.

De meeste jonge huisartsen blijven in de stad of regio waar ze gestudeerd hebben.

Midden-Limburg
Volgens de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) dreigt in Midden-Limburg ook een tekort, maar de koepel Meditta, die hier actief is, zegt geen problemen te voorzien of te ervaren.

Zuid-Limburg
In Zuid-Limburg is er dankzij de nabijheid van de Universiteit Maastricht geen probleem, aldus de huisartsenorganisaties in die regio. Hier verwacht de LHV op termijn juist een overschot aan artsen als gevolg van de bevolkingskrimp.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Noord-Limburg moet zorgen dat huisartsen zich vestigen
artstelefoon
Huisartsen schrappen open spreekuur
Computerstoring treft huisartsen, praktijken onbereikbaar
Huisartsen slaan alarm: 'Bijna beveiligers nodig'
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen