Overslaan en naar de inhoud gaan

Tekort aan huisartsen dreigt in Noord-Limburg

Geplaatst opvrijdag 30 oktober 2015 - 6:05

In Noord-Limburg dreigt een tekort aan huisartsen te ontstaan. Om problemen te voorkomen neemt de huisartsenkoepel Cohesie maatregelen om jonge huisartsen te lokken.

Dat schrijven de Limburgse kranten vrijdag.

Noord-Limburg
Cohesie merkt dat veel net afgestudeerde huisartsen Noord-Limburg links laten liggen. Volgens de koepel komt dat omdat de veelal hoogopgeleide partners van jonge artsen hier geen baankansen zien. Ook speelt de afstand tot de universiteiten in Nijmegen en Maastricht een rol.

De meeste jonge huisartsen blijven in de stad of regio waar ze gestudeerd hebben.

Midden-Limburg
Volgens de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) dreigt in Midden-Limburg ook een tekort, maar de koepel Meditta, die hier actief is, zegt geen problemen te voorzien of te ervaren.

Zuid-Limburg
In Zuid-Limburg is er dankzij de nabijheid van de Universiteit Maastricht geen probleem, aldus de huisartsenorganisaties in die regio. Hier verwacht de LHV op termijn juist een overschot aan artsen als gevolg van de bevolkingskrimp.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Noord-Limburg moet zorgen dat huisartsen zich vestigen
Huisartsen weer bereikbaar, computerproblemen duren voort
Computerstoring treft huisartsen, praktijken onbereikbaar
Huisartsen slaan alarm: 'Bijna beveiligers nodig'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen