Dokter, bloeddruk, huisarts

Patiëntenstop huisartsen Venlo: 'Nergens plek'

Voor nieuwe inwoner van Venlo, Paul Giezen, is het op dit moment onmogelijk om een nieuwe huisarts te vinden. Hij hoort van alle praktijken in zijn buurt hetzelfde: 'Wij hebben geen plek'.

stock Venlo station Maaslijn Arriva trein
Kosten Maaslijn lopen nog verder op, vertraging dreigt

De elektrificatie en gedeeltelijke verdubbeling van de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen kost 79 miljoen meer dan eerder geraamd. Inclusief BTW zelfs 96 miljoen meer.

Klaslokaal klas staking ziekte lerarentekort school basisschool
Lerarenopleiding ondanks coronacrisis toch in trek

De opleiding tot leraar in het basisonderwijs is een stuk populairder. Scholenkoepel Fontys meldt woensdag dat het aantal leerlingen dat dit schooljaar in Limburg en Brabant is begonnen aan de Pabo, met 34 procent is gestegen.

Uitverkoop Hudson's Bay Maastricht (5 okt 2019)
Hudson's Bay sloot jaar af met tekort van bijna 74 miljoen

De Nederlandse tak van warenhuisketen Hudson's Bay sloot vorig jaar af met een tekort van bijna 74 miljoen euro.

Wim Nelly Hanssen Eygelshoven huisartsentekort (6 jan 2020)
Huisartsentekort al merkbaar bij patiënten: 'Triest'

Het dreigende huisartsentekort in vooral Noord- en Midden-Limburg is nu al merkbaar bij patiënten. Wim en Nelly Hanssen gaan verhuizen naar Heythuysen, maar ze hebben een half jaar moeten wachten op een plek bij een huisarts daar.

stock meldkamer politie
Rechercheurs naar 112-meldingen door politietekort

Rechercheurs die bezig zijn met de aanpak van de georganiseerde misdaad in Limburg worden regelmatig van hun werk afgehaald om bij te springen op de alarmcentrale.

watertekort bij triathlon
Bijna kwart miljoen tekort voor EK Triatlon in Weert

Het EK Triatlon in Weert heeft bijna 250.000 euro meer gekost dan begroot.

EK Triatlon Weert verlies (17 sep 2019)
EK Triatlon Weert stevent af op financieel tekort

Het Europees Kampioenschap Triatlon dat dit voorjaar in Weert plaatsvond heeft verlies gedraaid.

Gift teler welkom bij met tekort kampende voedselbank

Een fruitteler uit Sevenum heeft de Voedselbank Venlo een flinke portie appelsap en verse peren geschonken.

Groot tekort aan tandartsen in Limburg

Er dreigt een groot tekort aan tandartsen in Limburg. Er gaan namelijk meer tandartsen met pensioen dan dat er afstuderen. De beroepsvereniging luidt daarom de noodklok.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten