Overslaan en naar de inhoud gaan

Teken van Verdienste voor Flikken Maastricht

Geplaatst opzondag 13 december 2020 - 20:15

Flikken Maastricht heeft het Teken van Verdienste van de stad Maastricht gekregen.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake reikte het ereteken uit aan producent Rolf Koot, tijdens de opnames voor het nieuwe seizoen dat vanaf 8 januari op televisie is te zien.

Bijvangst
De langstlopende politieserie van de Nederlandse televisie krijgt het Teken, vanwege de promotiewaarde van de serie voor de stad. "Bovendien mogen we de positieve aandacht voor het politiewerk en de inzet van hulpdiensten een belangrijke bijvangst noemen", zei de burgemeester tijdens de overhandiging.

150 afleveringen
De eerste aflevering van de serie was op 3 september 2007 te zien. Destijds was het idee om dertien afleveringen te maken, rond Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf). Inmiddels staat de teller op meer dan 150 afleveringen. Per seizoen trekt Flikken Maastricht ongeveer een miljoen kijkers.

Belang
Het Teken van Verdienste is een Maastrichtse onderscheiding voor personen of instanties die van groot bestuurlijk, economisch, cultureel of sociaal belang zijn. Het ereteken is eerder onder meer uitgereikt aan voormalig voorzitter van het college van bestuur van Universiteit Maastricht Jo Ritzen, organisator van de Amstel Gold Race Leo van Vliet en aan voormalig TEFAF-directeur Paul Hustinx.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen