Overslaan en naar de inhoud gaan

Tegenvaller voor Smits: Dortmund stelt nieuwe trainer aan

Geplaatst opmaandag 17 juni 2019 - 20:50

Borussia Dortmund heeft Gino Smits een 'nieuwe' functie toebedeeld. De Gelener wordt hoofd jeugdopleiding.

De Duitse handbalclub heeft een nieuwe hoofdtrainer gecontracteerd, waardoor Smits die functie komende periode niet zal invullen.

Korte promotie
Vorige zomer werd de Gelener aangesteld als Leiter von Nachwuchszentrum, maar hij promoveerde na het vertrek van coach Norman Rentsch naar de hoofdmacht. Smits maakte als (interim-)hoofdtrainer bij Dortmund het seizoen in Duitsland af. De nieuwe verantwoordelijke bij de Bundesliga-club is André Fuhr. Hij komt van concurrent TuS Metzingen.

Niet van harte
Door de aanstelling van Fuhr keert Smits terug in zijn oorspronkelijke functie van hoofd jeugdopleiding. Dat doet hij niet van harte. De club was al behoorlijk actief op de transfermarkt. Gino Smits had de intentie om met een door hem samengesteld team aansprekende resultaten te boeken. Naast enkele Duitse sterkhouders werden onze landgenoten Kelly Dulfer, Merel Freriks, Inger Smits (dochter van Gino) en Kelly Vollebregt toegevoegd aan 'zijn' selectie.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen