Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tegenstand belevenispark Daelzicht wordt gemobiliseerd'

Geplaatst opdonderdag 28 januari 2016 - 10:52

Een informatiebijeenkomst over het belevenispark in Heel is afgelast. Zorginstelling Daelzicht verwacht dat tegenstanders de bijeenkomst komende zondag gaan verstoren.

Daelzicht zegt meerdere signalen te hebben ontvangen dat bezoekers gemobiliseerd worden om de presentatie onmogelijk te maken. Daarom is besloten dat de bijeenkomst niet doorgaat.

Personeel
Ook een woensdag geplande informatiebijeenkomst voor het personeel werd afgelast.

Gehandicaptenpark
Zorginstelling Daelzicht heeft in Heel vergevorderde plannen voor een park dat is bedoeld voor verstandelijk gehandicapten en ouderen met dementie. Het belevenispark moet een 25 hectare groot attractiepark worden, compleet met hotel, restaurant, een wellnesscentrum en een theater. Het zou jaarlijks meer dan een half miljoen bezoekers moeten trekken.

Omwonenden
Daelzicht wil het belevenispark aanleggen op het eigen terrein aan de Heerbaan in Heel. Er is veel protest tegen de plannen door omwonenden. Ook in de provinciale en landelijke politiek zijn er vragen over gesteld. Zo wil de SP in de Tweede Kamer weten hoe het kan dat een zorginstelling in tijden van bezuinigen zo'n groot project als een belevenispark wil realiseren.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en lees vier weken lang gratis de digitale krant

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Daelzicht stopt met plan voor Belevenispark in Heel
Actiegroep Belevenispark Nee blij met 'moedig besluit'
Attractiepark voor gehandicapten mikt op 600.000 bezoekers
Buurt richt platform op tegen Belevenispark in Heel
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen