Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tegenstand belevenispark Daelzicht wordt gemobiliseerd'

Geplaatst opdonderdag 28 januari 2016 - 10:52

Een informatiebijeenkomst over het belevenispark in Heel is afgelast. Zorginstelling Daelzicht verwacht dat tegenstanders de bijeenkomst komende zondag gaan verstoren.

Daelzicht zegt meerdere signalen te hebben ontvangen dat bezoekers gemobiliseerd worden om de presentatie onmogelijk te maken. Daarom is besloten dat de bijeenkomst niet doorgaat.

Personeel
Ook een woensdag geplande informatiebijeenkomst voor het personeel werd afgelast.

Gehandicaptenpark
Zorginstelling Daelzicht heeft in Heel vergevorderde plannen voor een park dat is bedoeld voor verstandelijk gehandicapten en ouderen met dementie. Het belevenispark moet een 25 hectare groot attractiepark worden, compleet met hotel, restaurant, een wellnesscentrum en een theater. Het zou jaarlijks meer dan een half miljoen bezoekers moeten trekken.

Omwonenden
Daelzicht wil het belevenispark aanleggen op het eigen terrein aan de Heerbaan in Heel. Er is veel protest tegen de plannen door omwonenden. Ook in de provinciale en landelijke politiek zijn er vragen over gesteld. Zo wil de SP in de Tweede Kamer weten hoe het kan dat een zorginstelling in tijden van bezuinigen zo'n groot project als een belevenispark wil realiseren.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en lees vier weken lang gratis de digitale krant

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Daelzicht stopt met plan voor Belevenispark in Heel
Actiegroep Belevenispark Nee blij met 'moedig besluit'
Gerommel kost zorginstelling Daelzicht 4 miljoen
Attractiepark voor gehandicapten mikt op 600.000 bezoekers
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen