Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tegenstand belevenispark Daelzicht wordt gemobiliseerd'

Geplaatst opdonderdag 28 januari 2016 - 10:52

Een informatiebijeenkomst over het belevenispark in Heel is afgelast. Zorginstelling Daelzicht verwacht dat tegenstanders de bijeenkomst komende zondag gaan verstoren.

Daelzicht zegt meerdere signalen te hebben ontvangen dat bezoekers gemobiliseerd worden om de presentatie onmogelijk te maken. Daarom is besloten dat de bijeenkomst niet doorgaat.

Personeel
Ook een woensdag geplande informatiebijeenkomst voor het personeel werd afgelast.

Gehandicaptenpark
Zorginstelling Daelzicht heeft in Heel vergevorderde plannen voor een park dat is bedoeld voor verstandelijk gehandicapten en ouderen met dementie. Het belevenispark moet een 25 hectare groot attractiepark worden, compleet met hotel, restaurant, een wellnesscentrum en een theater. Het zou jaarlijks meer dan een half miljoen bezoekers moeten trekken.

Omwonenden
Daelzicht wil het belevenispark aanleggen op het eigen terrein aan de Heerbaan in Heel. Er is veel protest tegen de plannen door omwonenden. Ook in de provinciale en landelijke politiek zijn er vragen over gesteld. Zo wil de SP in de Tweede Kamer weten hoe het kan dat een zorginstelling in tijden van bezuinigen zo'n groot project als een belevenispark wil realiseren.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en lees vier weken lang gratis de digitale krant

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Daelzicht stopt met plan voor Belevenispark in Heel
Actiegroep Belevenispark Nee blij met 'moedig besluit'
Attractiepark voor gehandicapten mikt op 600.000 bezoekers
Buurt richt platform op tegen Belevenispark in Heel
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen