tegenstander zwarte piet maastricht demonstratie kozp (16 nov 2020)

Rellen in Maastricht: apengeluiden versus voldaan gevoel

De demonstraties van voor- en tegenstanders van Zwarte Piet zetten Maastricht zondag negatief in de schijnwerpers. Een terugblik met een voor- en een tegenstander en met de burgemeester van Maastricht.

KOZP-Demonstratie Maastricht
Enkele tegendemonstranten die politie bekogelden weer vrij

Van de vijf arrestanten die de politie zondag in Maastricht heeft opgepakt tijdens de tegendemonstratie voor het behoud van Zwarte Piet, is een aantal weer op vrije voeten.

Kick Out Zwarte Piet Maastricht Demonstratie
Vijf aanhoudingen bij ongeregeldheden Maastricht

Tijdens een grote tegendemonstratie van voorstanders van Zwarte Piet in Maastricht zondag zijn vijf mensen aangehouden, omdat ze de politie bekogeld hadden met verschillende objecten, waaronder vuurwerk.

demonstratie Heerlen (20 jun 2020)
Boom geplant bij kleine demonstratie in Heerlen

Om een signaal tegen racisme af te geven demonstreerden zaterdagmiddag enkele tientallen betogers op het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen. Gelijktijdig was er een kleine tegendemonstratie.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten