Overslaan en naar de inhoud gaan

Tegemoetkoming voor ondernemers vooral naar Maastricht

Geplaatst opmaandag 4 mei 2020 - 10:21

Maastricht gaat in Limburg aan kop wat betreft het aantal ondernemers dat een tegemoetkoming heeft gekregen van het Rijk.

Met die tegemoetkoming kunnen ze werknemers met een vast of flexibel contract doorbetalen tijdens de coronacrisis. Het gaat om 90 procent van het salaris.

Grote steden
In de Limburgse hoofdstad hebben 893 ondernemers die looncompensatie toegewezen gekregen. Dat Maastricht bovenaan staat is geen verrassing omdat het de stad met de meeste inwoners is. Daarna volgen de drie andere grote steden in Limburg : Venlo (726), Sittard-Geleen (599) en Heerlen (456).

Roermond
Spiegelbeeld daarvan is dat in de drie kleinste Limburgse gemeenten het laagste aantal aanvragen is toegekend. In Mook en Middelaar en Simpelveld zijn dat er 44. In Vaals 57. Bij de middelgrote gemeenten valt op dat Roermond er boven uitsteekt met 446 ondernemers die worden ondersteund.

In totaal hebben iets meer dan 6800 Limburgse ondernemers een tegemoetkoming gekregen van het Rijk.

Lees ook: Ruim 6800 Limburge bedrijven krijgen overheiddsteun

Omzetverlies
Het overzicht van het UWV is de stand van zaken op 30 april. Voor de regeling komen ondernemers in aanmerking die een omzetverlies van minstens twintig procent hebben als gevolg van de corona-crisis, gerekend vanaf 1 maart.

Horeca
Uit de cijfers blijkt dat de opgegeven daling het grootste is in de horeca (82 procent) en de detailhandel (75 procent). Van de toegekende steun is dan ook ruim 40 procent terecht gekomen in deze twee sectoren.

Ook heeft 70 procent van de ondernemingen minder dan tien werknemers in dienst.

Twee miljard
In totaal heeft het Rijk in heel Nederland tot op heden bijna twee miljard euro uitgekeerd. Daarbij gaat het om ruim 103.000 ondernemingen, met ruim 1,7 miljoen werknemers.

De NOW-regeling loopt tot eind mei. Mogelijk wordt ze geheel of gedeeltelijk verlengd.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen