Overslaan en naar de inhoud gaan

Tegemoetkoming voor ondernemers vooral naar Maastricht

Geplaatst opmaandag 4 mei 2020 - 10:21

Maastricht gaat in Limburg aan kop wat betreft het aantal ondernemers dat een tegemoetkoming heeft gekregen van het Rijk.

Met die tegemoetkoming kunnen ze werknemers met een vast of flexibel contract doorbetalen tijdens de coronacrisis. Het gaat om 90 procent van het salaris.

Grote steden
In de Limburgse hoofdstad hebben 893 ondernemers die looncompensatie toegewezen gekregen. Dat Maastricht bovenaan staat is geen verrassing omdat het de stad met de meeste inwoners is. Daarna volgen de drie andere grote steden in Limburg : Venlo (726), Sittard-Geleen (599) en Heerlen (456).

Roermond
Spiegelbeeld daarvan is dat in de drie kleinste Limburgse gemeenten het laagste aantal aanvragen is toegekend. In Mook en Middelaar en Simpelveld zijn dat er 44. In Vaals 57. Bij de middelgrote gemeenten valt op dat Roermond er boven uitsteekt met 446 ondernemers die worden ondersteund.

In totaal hebben iets meer dan 6800 Limburgse ondernemers een tegemoetkoming gekregen van het Rijk.

Lees ook: Ruim 6800 Limburge bedrijven krijgen overheiddsteun

Omzetverlies
Het overzicht van het UWV is de stand van zaken op 30 april. Voor de regeling komen ondernemers in aanmerking die een omzetverlies van minstens twintig procent hebben als gevolg van de corona-crisis, gerekend vanaf 1 maart.

Horeca
Uit de cijfers blijkt dat de opgegeven daling het grootste is in de horeca (82 procent) en de detailhandel (75 procent). Van de toegekende steun is dan ook ruim 40 procent terecht gekomen in deze twee sectoren.

Ook heeft 70 procent van de ondernemingen minder dan tien werknemers in dienst.

Twee miljard
In totaal heeft het Rijk in heel Nederland tot op heden bijna twee miljard euro uitgekeerd. Daarbij gaat het om ruim 103.000 ondernemingen, met ruim 1,7 miljoen werknemers.

De NOW-regeling loopt tot eind mei. Mogelijk wordt ze geheel of gedeeltelijk verlengd.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen