Overslaan en naar de inhoud gaan

Tegelse Wilms strijdt op bekende grond om BeNe-titel

Geplaatst opvrijdag 3 januari 2020 - 20:45

Voetbalster Lynn Wilms komt binnenkort in haar geboorteplaats Tegelen in actie.

Haar club FC Twente strijdt op 11 januari op het terrein van Sportclub Irene om de officieuze 'BeNe-titel' tegen het Belgische RSC Anderlecht.

Initiatief clubs
Die wedstrijd is een initiatief van de beide clubs, die in hun land kampioen werden. Het is mogelijk de aanzet voor een jaarlijks duel tussen de kampioen van België en Nederland.

Jeugd
Dat het duel in Tegelen wordt gespeeld, is een leuk gegeven voor Wilms. Ze speelden immers jarenlang voor de jeugdafdeling van de Tegelse club Irene.

International
Via het Centrum voor Topsport en Onderwijs kwam ze bij Twente uit, waar ze zelfs uitgroeide tot international: in september 2019 maakte ze haar debuut voor de Oranjeleeuwinnen, tegen Turkije.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen