Overslaan en naar de inhoud gaan

Tegelse radeloos: geliefde kerkuil is gevlogen

Geplaatst opwoensdag 5 september 2018 - 14:42

Audrey Kranen uit Tegelen is radeloos. De kerkuil van het gezin is al een paar dagen spoorloos verdwenen.

De uil Fonzie is een aantal dagen geleden weggevlogen uit het hok in de achtertuin van de familie.

Zaklamp
De mannetjesuil zat samen zijn vrouwtje Angy in de kooi. Toen Audrey op een avond de uilen wilde laten zien aan een kennis, ontdekte ze dat hij weg was. "Ik scheen met een zaklamp in het hoekje waar ze altijd zitten, maar daar zat hij niet meer."

Niet jagen
Het jonge beestje is pas een paar maanden oud. "Hij weet denk ik niet te overleven, omdat ik hem altijd zelf kuikentjes heb gevoerd. Hij heeft ook nooit leren jagen", aldus de bezorgde eigenaresse.

Van slag
Audrey merkt dat het vrouwtje van Fonzie ook van slag is nu hij weg is. "Er zit weinig leven in." Met een oproep op Facebook hoopt Audrey dat Angy en haar gezin snel herenigd worden met de uil. "Fonzie is hartstikke lief en kun je aaien en pakken. Als iemand hem ziet, mag die me heel snel bellen."

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen