Overslaan en naar de inhoud gaan

Tegelse radeloos: geliefde kerkuil is gevlogen

Geplaatst opwoensdag 5 september 2018 - 14:42

Audrey Kranen uit Tegelen is radeloos. De kerkuil van het gezin is al een paar dagen spoorloos verdwenen.

De uil Fonzie is een aantal dagen geleden weggevlogen uit het hok in de achtertuin van de familie.

Zaklamp
De mannetjesuil zat samen zijn vrouwtje Angy in de kooi. Toen Audrey op een avond de uilen wilde laten zien aan een kennis, ontdekte ze dat hij weg was. "Ik scheen met een zaklamp in het hoekje waar ze altijd zitten, maar daar zat hij niet meer."

Niet jagen
Het jonge beestje is pas een paar maanden oud. "Hij weet denk ik niet te overleven, omdat ik hem altijd zelf kuikentjes heb gevoerd. Hij heeft ook nooit leren jagen", aldus de bezorgde eigenaresse.

Van slag
Audrey merkt dat het vrouwtje van Fonzie ook van slag is nu hij weg is. "Er zit weinig leven in." Met een oproep op Facebook hoopt Audrey dat Angy en haar gezin snel herenigd worden met de uil. "Fonzie is hartstikke lief en kun je aaien en pakken. Als iemand hem ziet, mag die me heel snel bellen."

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen