Overslaan en naar de inhoud gaan

Tegelse radeloos: geliefde kerkuil is gevlogen

Geplaatst opwoensdag 5 september 2018 - 14:42

Audrey Kranen uit Tegelen is radeloos. De kerkuil van het gezin is al een paar dagen spoorloos verdwenen.

De uil Fonzie is een aantal dagen geleden weggevlogen uit het hok in de achtertuin van de familie.

Zaklamp
De mannetjesuil zat samen zijn vrouwtje Angy in de kooi. Toen Audrey op een avond de uilen wilde laten zien aan een kennis, ontdekte ze dat hij weg was. "Ik scheen met een zaklamp in het hoekje waar ze altijd zitten, maar daar zat hij niet meer."

Niet jagen
Het jonge beestje is pas een paar maanden oud. "Hij weet denk ik niet te overleven, omdat ik hem altijd zelf kuikentjes heb gevoerd. Hij heeft ook nooit leren jagen", aldus de bezorgde eigenaresse.

Van slag
Audrey merkt dat het vrouwtje van Fonzie ook van slag is nu hij weg is. "Er zit weinig leven in." Met een oproep op Facebook hoopt Audrey dat Angy en haar gezin snel herenigd worden met de uil. "Fonzie is hartstikke lief en kun je aaien en pakken. Als iemand hem ziet, mag die me heel snel bellen."

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen