Overslaan en naar de inhoud gaan

Tegelse bewerking kersthit Pogues gaat de wereld over

Geplaatst opzondag 20 december 2020 - 15:48

Paddy Vervoort en Tim van den Homberg uit Tegelen hebben samen met fans van The Pogues een eigen versie opgenomen van de kersthit Fairy Tale of New York.

Het nummer komt voort uit een project - Poguestra genaamd - dat ze samen met een Italiaanse fan zijn gestart.

Poguestra
Een dik half jaar geleden plaatsten ze het eerste nummer van de Iers-Engelse folkband op Facebook. Het idee is dat muzikanten uit de hele wereld allemaal hetzelfde nummer spelen. Van den Homberg monteert alle inzendingen tot één grote compilatievideo. Tot nu toe zijn er negen liedjes van The Pogues op deze manier ingespeeld door vele tientallen artiesten over de hele aardbol.

Kerstnummer
Uiteraard kon de kersthit Fairy Tale of New York niet ontbreken. Op verzoek van L1 heeft Tren van Enckevort van Rowwen Hèze ook een duit in het zakje gedaan. Vlak voor de feestdagen is de compilatievideo klaar en staat hij op YouTube. Daar is hij al bijna 12.000 keer bekeken.

Lees ook: Tren van Enckevort helpt Tegelse Pogues-fans bij kersthit

Niet onopgemerkt
Het werk van de twee Tegelse fans bleef niet onopgemerkt. "Toen we met het nummer Misty Morning Albert Bridge bezig waren, kreeg ik een inzending van twee bandleden van The Pogues binnen", zei Vervoort eerder al in gesprek met L1. "Ze hadden lucht gekregen van onze actie. Ik kon het eerst niet geloven. Fantastisch!"

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen